САЩ ще изграждат отношения с Китай от позицията на силата

Има и области на сътрудничество, посочи Антъни Блинкен
28 мар 2021 17:57, Красимир Ангелов
184
САЩ ще изграждат отношения с Китай от позицията на силата
Снимка: БГНЕС

САЩ възнамеряват да изградят отношенията с Китай от позицията на силата, тъй като те придобиват все по-конфронтационен характер. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен за CNN.

"Очевидно в отношенията с Китай има все повече аспекти, които засилват конфронтацията, те определено са от съпернически характер, но има и области на сътрудничество", каза ръководителят на Държавния департамент.

"В крайна сметка трябва да изградим отношения с Китай от позицията на силата", посочи той.

Според държавния секретар, в това отношение САЩ ще разчитат на подкрепата на партньори и съюзници.

"Ако разработим съвместен подход към предизвикателствата, поставени от Китай, ще се справим с тях по-ефективно", каза дипломатът.

Той посочи, че САЩ са предали позицията си по "Северен поток-2" на Германия и са решени да увеличат санкциите.

"Смятаме, че изграждането на газопровода е лоша идея и за нас беше важно да можем да говорим директно с нашия близък партньор Германия. Точно това и направих. Конгресът на САЩ е на същото мнение. Съгласно законодателството на САЩ ние наложихме санкции на компании, които участват в строителството и се опитват да завършат газопровода. Ясно заявихме, че ще продължим да налагаме санкции", каза Блинкен.

(БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Време е за нова Световна война г-н Президент на САЩ,за тях е ...постове в платени сайтове промиващи мозъци на отчаяни...за отчаяните е въпрос на оцеляване...китай и провинция русия обявиха биологическа световна война...Човешките същества са ...цел...или ваксини които нямам...или смърт!...какво ще им позволите утре???Доброволец съм в Армията на САЩ...време е ...да се преброим...не им позволявайте да плашат хората...време е...да излезем на Арената...Свободен и Справедлив Свят!Бог да пази САЩ!
147
4
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мали...кгб и турско-българските *** сериозно ви тресе...и основателно...тръмпи...е мъртав...САЩ не са личности...те са Ценности...всички сме смъртни...освен путин и авера му от китай...така си мислят...колкото повече минуси ни плющите толкова по-убедени сме,че сме прави и трябва да продължим...Справедлив и Свободен Свят,Съд за диктаторите и убийците превръщащи свободни човешки същества в ...нечoвеци,Бог да пази САЩ!!!
146
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Защо да е лоша идея?" - ами политическо решение. т.е. "защото така"
145
8
 
0
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ДО 147ДЕ ДА БЕШЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ-ЩЕШЕ ДА СЕ СКАПИ ОЩЕ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ В КИТАЙ ВЪРЛУВА ФАШИЗЪМ--ТОВА Е НАЙ УСПЕШНИЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ СТРОЙ НО ФАШИЗМА Е ГАДОСТ ЗА ХОРАТА В КИТАЙ И ЗА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЖАЛКО ЗА ХИЛЯДИТЕ БОРЦИ ПРОТИВ ФАШИЗМА
144
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Смятаме, че изграждането на газопровода е лоша идея"Защо да е лоша идея? Като не дава обективна причина в подкрепа на твърденията си, Блинки само прави още по-очевиден факта, че американските кукловоди съсипват всяко тярговско решение между трети, независими държави, защото не е икономически изгодно за САЩ. Къде е суверенитета, къде е свободният избор на държавите и народната воля? Подобна диктатура на глобално ниво нямаше и по времето на Съветския съюз.
143
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ролинг джо да внимава да не задуха някакъв източен вятър, че ще има да се търкаля по стълбите. Китай е по силен. Не може икономически въпроси да се решават със сила.
142
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С комунистически Китай-отношения само от позиция на СИЛАТА. Жълтите май..ни подпалиха света......
141
0
 
1
 
! Отговори
Мустафа паша Ататюрк преди 3 години
До EmigrantЗа уйгур пишеш добре на български!! Машалах!!
140
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора, може ли някой внятно да каже какво толкова им е нправил Китай? Все слушаме как САЩ ще втвърдяват тона. Китайците си работят, справят се с огромната си страна, живеят добре, готвят вкусно, продават евтино... това ли не им харесва на САЩ?
139
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вашингтон трети месец е обграден с мрежи и хилядна армия патрулира по улиците денонощно.Защо ли?
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОМРАД БАЙДЪН ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА КИТАЙСКИЯ РЕЖИМ!В КАЛИФОРНИЯ БЕНЗИНЪТ УДАРИ 5 ДОЛАРА .А ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ Е 40 ПРОЦЕНТА НАГОРЕ ЗА ДВА МЕСЕЦА!В МОСКВА ШАМПАНСКОТО Е ДЕФИЦИТ-25 МИЛИАРДА В ПОВЕЧЕ НА МЕСЕЦ,В ХАЗНАТА НА ПУТИН!
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хънтър Байдън все още е на заплатка във фирми на Китайската Комунистическа Партия за лобизъм в САЩ .Джо Байдън си прибира 10-те процента.
136
19
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Нали ще им пратят два самолетоносача,ще обещаят на японците земите до урал и половината китай,ще насъскат индия и глей кво става!!А на тез дет са радват,че САЩ ще загуби,да ви е,а в за *** беня ци те!Ако Китай победи САЩ,НАТО и белия свят,предпочитам сто пъти да съм умрял отколкото да живея в свят доминиран от китайски и руски комунисти!!Само,че това няма как да стане!!Чичо Сам си е направил сметката,та ще има атом и за китайците,за рушагите и за който трябва още!!
135
17
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
руските проекти в ЕС са наложени от зависими и недалновидни "политици"нима не финансират...Обран и Борисов например...мафиоти и троянски коне,нима не подкрепят лицемерно сърбия и СРМ...троянски коне на путин да дори не го отричат...фалш и лицемерие...Бог да пази САЩ и Съюзници!!!
134
17
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и да Народа на САЩ е водил единствената война позната на човечеството като държава с цел отменянето на робството...войната Север Юг не е срамна...Народа на Русия и до ден днешен живее като крепостни,завладяни от диктатори...САЩ са последният боец защитаващ Свободата и Справедливостта на хората населяващи Света ни...само факти!!!Бог да пази САЩ...за да имаме Свободен Свят!!!
133
20
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Честно,справедливо и смело...тръмп умря,путин не успя за радост на милиардите човешки по-света,със САЩ който иска...Народа на САЩ да праща децата си да бранят домовете ви от путин,а вие удобно да прокарвате проекти носещи му пари и влияние..е няма начин..ченгета и *** плющете минуси...само това можете...идваме за вас..Бог да пази САЩ!!!САЩ не е предавал съюзник..всеки с гънка мозък може да го провери!!!ВСВ САЩ спасиха човечеството от нацизма..през 20 в. САЩ спасиха човечеството от комунизма
132
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алчните ви корпорации направиха Китай мегасила. Сега можете само да го гледате какво правят и да подксачате отстрани като някакви лаещи кученца. Превърнахте гущерчето в голям дракон, който ще изпепели света!
131
6
 
23
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
САЩ отдавна не са военна сила
130
4
 
32
 
! Отговори
Китай преди 3 години
От позиция на джендъризма САЩ могат само да си свалят гащичките...
129
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иска да каже, че Китай ще нареждат, а САЩ ще изпълняват - това са отношения от позиция на силата, понеже силата е вече в Китай.